نحوه انتخاب الکتروموتور، یکی از موضوعات بسیار مهم و اساسی برای کاربرانی است که قصد خرید این دستگاه را دارند. نحوه انتخاب الکتروموتور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع برای داشتن انتخاب عالی در الکتروموتور، باید به طور کامل و جامع با این دستگاه آشنا شویم. الکتروموتور، دستگاهی پرکاربرد و پرطرفدار در صنایع گوناگون است که به آن موتور الکتریکی نیز گفته میشود. به طور کلی با استفاده از دستگاه الکتروموتور، میتوان تمام انرژیهای الکتریکی را به انرژیهای مکانیکی تبدیل کرد. در این محتوا قصد داریم در ابتدا شما عزیزان را با تعریف الکتروموتور آشنا کنیم. سپس در ادامه، مشخصهها و نکات مربوط به نحوه انتخاب الکتروموتور را بیان خواهیم کرد. در انتها نیز، به بیان شرایط و نحوه خرید الکتروموتور از همگام صنعت سعدی میپردازیم. لطفا تا انتهای محتوا با ما همراه باشید.
شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان بابت انتخاب و خرید الکتروموتور مناسب با شماره 02133940176 تماس بگیرید
شاخصهای عمومی انتخاب الکتروموتور
به طور کلی نحوه انتخاب الکتروموتور، یکی از سختترین و مهمترین مرحله جهت عملکرد مناسب دستگاهها و لوازم الکتریکی است. برای انتخاب درست این نوع دستگاه، مشخصه و یا شاخصهای عمومی بسیار فراوانی وجود دارد. در واقع اگر انتخاب این دستگاه به درستی انجام شود، تاثیر بسزایی در عملکرد لوازم الکتریکی و همچنین ماندگاری آنها دارد. این شاخصهای مهم شامل نوع توان، نوع جریان، ولتاژ، سرعت، راندمان، کاربرد، ساختار، دما و غیره میباشد. در ادامه به صورت مختصر، به توضیح 8 مورد از این شاخصهای عمومی و مهم میپردازیم.
1- مشخصه توان موتور در خرید موتور الکتریکی
یکی از این شاخصهای عمومی در خرید موتور الکتریکی، توان موتور است. منظور از توان موتور، مقدار انرژی الکتریکی تبدیل شده به انرژی مکانیکی میباشد. این توان، با میزان بار متصل شده به دستگاه ارتباط متناسب دارد. اگر توان کمتر باشد، کارایی سیستم و موتور نیز کم میشود. البته اگر توان موتور بیش از حد نرمال باشد، هزینههای دستگاه و موتور نیز زیاد خواهد شد. روی هم رفته این شاخص مهم را باید مناسب با نیازهای دستگاه مورد نظر انتخاب کرد تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری شود.
2- شاخص نوع جریان در انتخاب الکتروموتور
نوع جریان، شاخص دیگری است که در نحوه انتخاب الکتروموتور تاثیرگذار میباشد. به طور کلی الکتروموتورها را، به 2 نوع جریان مستقیم (DC) و متناوب (AC)دسته بندی میکنند. در موتور با جریان مستقیم که کارایی بسیار بالایی دارد، باید گشتاور و سرعت به صورت دقیق کنترل شود. ولی در موتور با جریان متناوب، نیاز به کنترل خاصی ندارد و نگهداری آن آسان است.
3- مشخصه ولتاژ در نحوه انتخاب الکتروموتور
در انتخاب موتور الکتریکی، ولتاژ شاخص بسیار مهمی است. به طور کلی ولتاژ را بر اساس منبع تغذیه و نیازهای مورد نظر سیستمها انتخاب میکنند. برای مصارف صنعتی، بهتر است از ولتاژهای 380 و یا 440 ولت استفاده کرد. برای کاربریهای خانگی نیز توصیه میشود از 220 ولت استفاده شود تا کارایی و عملکرد دستگاه به بهترین نحو انجام شود.
4- شاخص سرعت در خرید الکتروموتور
سرعت، از دیگر شاخصهای عمومی در خرید موتور الکتریکی است. در واقع به تعداد چرخش موتور، سرعت میگویند و اندازه گیری آن بر اساس دور در دقیقه است. سرعت موتور نیز باید با توجه به کاربرد تجهیزات صنعتی و خانگی انتخاب شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد. در وسایلی که نیاز به سرعت کنترل شده دارند، باید از موتور DC استفاده شود ولی در وسایلی که به سرعت ثابت و مشخصی احتیاج است، باید موتور AC انتخاب شود.
5- شاخص راندمان در انتخاب الکتروموتور
منظور از راندمان در خرید و نحوه انتخاب الکتروموتور، بهره وری آن است که در مصرف انرژی بسیار موثر میباشد. در واقع موتوری که راندمان بالاتری دارد، با کیفیت بیشتر و مواد بهتری تولید شده است و در نتیجه باعث کاهش هزینههای انرژی نیز میشود.
6- مشخصه کاربرد در خرید موتور الکتریکی
از شاخصهای کلیدی دیگر در خرید موتور الکتریکی، کاربرد آن است. در واقع هر الکتروموتوری که برای صنایع گوناگون استفاده میشود، کاربرد خاص خود را دارد. به طور کلی الکتروموتور باید با توجه به کارایی صنعتی که مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین نیازهای آن، تولید شود.
7- شاخص نوع ساختار در الکتروموتور
برای خرید موتور الکتریکی از نظر ساختار، آنها را به 2 نوع قفسی و سیم پیچی تقسیم بندی میکنند. موتور قفسی از نوع سیم پیچی، ارزانتر و سادهتر میباشد و در تجهیزات صنعتی ساده به کار میرود. ولی نوع سیم پیچی، در صنایعی استفاده میشود که نیاز به کنترل منظم و دقیق دارند.
8- شاخص دما در نحوه انتخاب الکتروموتور
دما در نحوه انتخاب الکتروموتور، یک شاخص بسیار مهم است. به طور کلی برای عملکرد و کارکرد بهینه و مناسب، دمای مشخصی برای الکتروموتورها در نظر گرفته شده است. موتورهایی که برای دماهای بالا طراحی شدهاند، باید دارای سیستم خنک کننده نیز باشند تا دچار مشکل نشوند. انتخاب درست موتور برای دماهای مناسب، باعث افزایش عمر مفید دستگاه خواهد شد.
متغیرهای الکتروموتور در انتخاب الکتروموتور
همانطور که بیان کردیم، در نحوه انتخاب الکتروموتور که از پرکاربردترین و پرطرفدارترین تجهیزات صنعتی به حساب میآید، شاخصهای بسیار مهمی تاثیرگذار هستند. اکنون باید بدانیم در انتخاب این دستگاه پرکاربرد، چه نوع متغیرهایی را باید در نظر گرفت. از جمله متغیرهای بسیار مهم در این زمینه میتوان به سرعت موتور، گشتاور، فرکانس منبع تغذیه و ولتاژ اشاره کرد. از بین تمامی این موارد، تنها دو مورد سرعت و گشتاور برای انتخاب الکتروموتور قابل محاسبه هستند.
در واقع سرعت موتور را نمیتوان تغییر داد و تنظیم کرد. به همین منظور برای تنظیم سرعت موتور، از گیربکس استفاده میشود و آن را متناسب با سرعت مورد نظر تنظیم میکنند. برای محاسبه گشتاور نیز، باید مواردی را در نظر گرفت. به طور کلی گشتاور در زمان شروع کار، پایینتر از گشتاور نامی میباشد و سرعت موتور را بر اساس گشتاور شروع به کار در نظر میگیرند. با استفاده از این کار سرعت واقعی، بیش از اندازهی مجاز نمیشود. با توجه به محاسبه دقیق سرعت و گشتاور و همچنین در نظر گرفتن ولتاژ و منبع تغذیه، میتوان بهترین الکتروموتور را انتخاب کرد.
نکات مهم برای انتخاب الکتروموتور
در نحوه انتخاب الکتروموتور، علاوه بر شاخصها و متغیرهای آن باید به نکات مهم دیگری نیز توجه داشته باشیم. در حقیقت اطلاعات دقیق و کامل از رطوبت محیط، دمای محیط و ارتفاع محل مورد نظر از سطح دریا باید در دسترس باشد تا بتوان یک انتخاب صحیح و مناسب از الکتروموتور را انجام داد. منظور از رطوبت محیط، این است که باید به اندازهای باشد که عملکرد و کارکرد دستگاه را مختل نکند. دمای محیط برای الکتروموتورها بر اساس استانداردهای موجود، 40 درجه است.
اگر به هر دلیلی دمای محیط بالا برود، دوباره باید الکتروموتور از نظر دمای بالا بررسی شود تا مشکلی برای دستگاه پیش نیاید. معمولا در این مواقع، از موتور با فریم بزرگتر استفاده میشود تا بتواند در درجههای بالا مقاومت خوبی داشته باشد. استانداردی که طراحان برای ارتفاع از سطح دریا در نظر گرفتهاند، 1000 متر است و موتور در این بازه به راحتی کار میکند و بهترین عملکرد را دارد. ولی در ارتفاع بیشتر از 1000 متر، باید موتور از نظر رتبه بندی ارزیابی شود. با در نظر گرفتن این نکات مهم، میتوانید یک دستگاه الکتروموتور بسیار مناسب و استاندارد را تهیه کنید.
الکتروموتور چیست؟
همانطور که بیان کردیم، در ابتدا باید با الکتروموتور و نوع دستگاه آن آشنا شویم. الکتروموتور که به آن موتور الکتریکی نیز میگویند، نوعی ماشین و یا دستگاه بسیار پرکاربرد است که وظیفه انتقال و تبدیل انرژیهای الکتریکی به انرژیهای مکانیکی را بر عهده دارد. در واقع این دستگاه، به وسیله مغناطیس و یا الکترومغناطیس، فرایند تبدیل انرژی را انجام میدهد. به طور کلی در تمام دستگاههای الکتریکی که در طول روز از آنها استفاده میکنیم، این موتور وجود دارد و عمل تبدیل انرژی را انجام میدهد. در حقیقت انرژی الکتریکی داخل سیم پیچ، توسط الکترومغناطیس با یکدیگر تعامل برقرار میکنند. سپس بر اثر واکنشهای ایجاد شده، انرژی مکانیکی تولید خواهد شد و دستگاه مورد نظر به حرکت درمیآید.
ما روزانه با لوازم برقی متعددی مانند لباسشویی، کولر، پنکه و غیره سروکار داریم. در تمامی این لوازم، الکتروموتور وجود دارد و با عملکرد بینظیر خود باعث تولید انرژی مکانیکی و یا حرکتی درون لوازم الکتریکی میشود. الکتروموتور یا موتور الکتریکی، از اجزای گوناگونی تشکیل شده است. این اجزای مختلف شامل استاتور، روتور، سیم پیچ، شکاف هوا و کموتاتور یا همان تغییر دهنده جهت برق میباشد. هر یک از این اجزا، با همکاری یکدیگر و با توجه به وظایفی که دارند، انرژی مکانیکی را تولید میکنند.
الکتروموتورها در دو نوع الکتروموتور سه فاز و الکتروموتور تک فاز در بازار وجود دارد.
الکتروموتور تکفاز چیست؟
الکتروموتور تک فاز، دستگاهی الکتریکی است که با استفاده از برق تک فاز، طیف وسیعی از دستگاهها و تجهیزات را به حرکت در میآورد. این موتورها در مقایسه با همتایان سه فاز خود، ساده و ارزانتر هستند و به همین دلیل در بسیاری از کاربردهای خانگی و صنعتی کوچک مورد استفاده قرار میگیرند.
الکتروموتور سه فاز چیست؟
الکتروموتور سه فاز نوعی موتور القایی است که دارای سه فاز مختلف بوده و این فازها با زاویه ۱۲۰ درجه نسبت به یکدیگر قرار گرفتهاند. از الکتروموتورها برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی دوار استفاده میشود و این دستگاهها توانایی بسیار زیادی را برای استفاده در صنایع مختلف دارند. به کمک این الکتروموتورها امکان راهاندازی تجهیزات مختلف وجود دارد. در ادامه این مقاله به بررسی ساختار، انواع و نحوه کارکرد الکتروموتور سه فاز پرداخته خواهد شد.
خرید الکتروموتور از همگام صنعت سعدی
تا این بخش از محتوا به طور کامل با نحوه انتخاب الکتروموتور و تمام اطلاعات مفید آن آشنا شدیم. ولی یکی از مهمترین موضوعاتی که کاربران با آن مواجه میشوند، انتخاب فروشگاه و خرید لوازم و تجهیزات صنعتی است. جهت خرید مناسب و اصولی الکتروموتور که یک وسیله بسیار کاربردی و مهم میباشد، باید به یکی از فروشگاههای معتبر و با سابقه مراجعه کنید. یکی از این فروشگاههای با سابقه و معتبر در این زمینه، فروشگاه همگام صنعت سعدی میباشد. این فروشگاه در تهران با استفاده از امکاناتی که دارد، از وارد کنندههای انواع گوناگون الکتروموتور با کیفیت بسیار عالی است. همانطور که بیان کردیم برای داشتن تجهیزات صنعتی، باید فاکتورهای مهمی را در نظر بگیرید. در فروشگاه همگام صنعت سعدی، به راحتی و با اطمینان خاطر میتوانید بهترین خرید را تجربه کنید.
فروشگاه همگام صنعت سعدی در قلب صنعت پايتخت، خيابان سعدی تهران واقع شده و از امكانات خوبي جهت تهيه و توزيع انواع الكتروموتورهای افقی و عمودی برخوردار است. اين فروشگاه از سال ٨٠ به منظور تسريع تنظيم ساختار توليدات و پيشرفت نوآورانه ماشين آلات صنعتی و كاهش مصرف انرژی در كشور اقدام به تهيه الكترموتور از كشور چین و توزيع آن در اقصی نقاط ايران نموده است.
همگام صنعت در راستای اهداف خود از سال ٩٠ با شركت گوانگلوی چین شروع به همكاری كرد و در حال حاضر عرضه كننده مستقيم الکتروموتور ارسم گوانگلو در ايران است. محصولات اين فروشگاه كه از با كيفيت ترين نوع مواد توليد شدهاند، گواهینامههای بين المللی ISO9001 و CCC را اخذ كرده و در طول ساليان متمادی همواره باعث خرسندی و رضايت خاطر مشتريان و سازندگان شده است.