در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت دستگاه تیلر و کلوخ شکن صحبت کنیم. زیرا به نظر می رسد برخی از افراد فکر میکنند این دستگاهها شبیه به هم عمل میکنند. کشاورزی حوزه پیچیدهای است. پیچیدهتر از آن که برای افراد غیر کشاورز به نظر میرسد. هنگام آماده سازی زمین باید موارد بسیاری را در نظر گرفت و کارهای مختلفی را برای آماده سازی خاک انجام داد. لازم است بدانیم قبل از شروع کاشت بذر چه کاری برای بهبود کیفیت خاک میتوان انجام داد و بسته به تجهیزات خود چند رویکرد متفاوت را پیش رو دارید. هنگام تصمیم گیری در مورد روش آماده سازی مناسب؛ باید آب و هوا و رطوبت خاک را هم مد نظر داشته باشید.
تایلینگ چیست؟
تایلینگ به هر فرم از میکس کردن، هم زدن یا کندن زمین گفته که برای بهبود کیفیت خاک قبل از شروع کاشت استفاده میشود. در بیشتر مواقع تایلینگ شامل مخلوط کردن خاک، شکستن کلوخها و بیرون آوردن علفهای هرز از زمین است. انواع مختلفی از تایلینگ وجود دارد که ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد. دو شکل اولیه از تایلینگ وجود دارد که درک تمایز آنها مهم است چون دو نتیجه بسیار متفاوت خواهند داشت:
تایلینگ اولیه
تایلینگ اولیه اولین مرحله کار روی خاک است که در آن ابزار نسبت به تایلینگ ثانویه به عمق بیشتر خاک فرو میرود. شخم زدن شکلی از تایلینگ اولیه است و هدف آن بیرون کشیدن کلوخهای بزرگتر به سطح خاک و شکستن آن است. در این حالت از تایلر استفاده می شود.
تایلینگ ثانویه
در تایلینگ ثانویه ابزار به عمق کمتری از خاک فرو می رود و تمرکز روی سطح بالایی خاک است. تکنیکهایی مانند این برای آماده کردن زمین برای کاشت بذر عالی هستند چون می خواهید توده های کوچکتر خاک را بشکنید و سطحی یکنواخت برای کاشت را فراهم کنید. در این حالت از هارو یا کلوخ خردکن استفاده میشود.
تیلر چیست؟
تیلر یک ابزار کشاورزی است که به آن کولتیواتور هم گفته می شود. استفاده از تیلر در وهله اول با شخم کاری متفاوت است. زیرا تیلر شامل بسیاری از وسایل دیگر از جمله هارو یا کلوخ شکن میشود. اکنون لازم است تا نگاهی به تفاوت دستگاه تیلر و کلوخ شکن) بیندازیم.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تیلر 7 اسب کاما بر روی لینک کلیک کنید.
تفاوت دستگاه تیلر و کلوخ شکن
اول از همه ما باید این واقعیت را ثابت کنیم که کلوخ شکن یا هارو نوعی تیلر است که وقتی می خواهیم به بررسی تفاوت آنها بپردازیم ممکن است گیج کننده به نظر برسد. به همین دلیل به جای اینکه ما کلوخ شکنی را با تایلینگ مقایسه کنیم به بررسی مقایسه تایلر و کلوخ شکن خواهیم پرداخت چون کلوخ شکنی می تواند هر دوی تایلینگ اولیه و ثانویه را در بر بگیرد. حالا که به این نتیجه رسیده ایم که تفاوت بیشتر در ابزار است در ادامه بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد.
اول از همه مهمترین تفاوت این است که هارو یا کلوخ شکن برای کار همزمان روی چندین ردیف محصول ساخته شده است. این در حالی است که تیلر یا کولتیواتور برای استفاده در بین ردیف های جداگانه محصولات در نظر گرفته شده است، به طوری که شما ابزار دقیقی دارید که می تواند به شما در مقابله با علف های هرز و خاک سخت کمک کند . البته انواع مختلفی از تیلرها وجود دارد که از مدل های دندانه دار دستی گرفته تا تیلرهای روتاری را شامل می شود.
برای مناطقی کوچکی که نمی توان از هارو استفاده کرد و باید به عمق بیشتری از خاک نفوذ کرد خرید تیلر توصیه می شود.
کلوخ خرد کن در مقابل تیلرها
در این بخش انواع هارو و تیلر (کلتیوتور) را با هم مقایسه می کنیم تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. ما به هارو دیسکی، تیلر روتاری و موارد دیگر نگاهی گذرا خواهیم داشت.
هارو دیسکی در مقابل تیلر
هارو دیسکی برای استفاده در نواحی عمیقتر خاک طراحی شده است زیرا دیسک هارو نسبت به تیغهها یا سایر گزینهها سنگینتر است. البته، باید در نظر داشته باشید که یک هارو دیسکی زمانی که در امتداد مزارع شما کشیده می شود، مسیر بسیار وسیع تری نسبت به تیلر را نیز پوشش می دهد.
در مقایسه با هارو دیسکی، یک تیلر بر روی ناحیه بسیار کم عمقتری از زمین کار میکند و به پهنای آن نزدیک نمیشود. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، تیلر ابزاری است که معمولاً برای کارهای دقیق تر از هارو استفاده می شود.
از نظر فنی، هارو دیسکی برای کشت عمیق خاک نیست، بلکه بیشتر به عنوان یک ابزار که به عمق خاک کمتری نفوذ می کند و خاک را قبل از کاشت آماده می کند در نظر گرفته می شود. این دستگاه همچنین برای ترکیب کودهای کاربردی سطحی و علف کش ها مفید است.
دستگاه هارو به یک تراکتور متصل می شود که آن را در سراسر منطقه ای که می خواهند کاشت انجام دهند به جلو و عقب می کشد. از هارو دیسکی برای خرد کردن علفهای هرزی استفاده می شود که در بین فصول کاشت رشد میکنند و بقایای محصول را پس از برداشت به خاک اضافه میکنند.
هارو برقی در مقابل تیلر
یک هارو برقی بسیار شبیه یک تین هارو است، با این تفاوت که تیغه ها روی زمین کشیده نمی شوند و در عوض می چرخند. در مقایسه با یک تیلر، مهم ترین تفاوت این است که یک هارو برقی با کمک تراکتور کار می کند، در حالی که یک تیلر پایه کاملاً دستی دارد.
هر دوی این ابزارها برای کاربردهای مشابه استفاده میشوند، با این حال، آمادهسازی خاک برای کاشت بذر را ساده تر میکنند . با این حال، هارو برقی برای کسانی که دوست دارند از جوانه زدن علف های هرز اجتناب کنند بهتر است. از آنجایی که لایه های خاک مرتب نگه داشته می شوند، بذر علف های هرز به بالا کشیده نمی شوند.
هارو دیسکی در مقابل تیلر روتاری
در حالی که به دلیل طراحی سنگینتر، از هارو دیسکی برای رسیدن به لایههای عمیقتر خاک استفاده میشود، تیلر روتاری برای واژگون کردن لایههای بالایی خاک استفاده میشود.
تیلر روتاری برای کسانی که زمان زیادی ندارند و دوست دارند خاک خود را در اسرع وقت برای کاشت آماده کنند گزینه بسیار خوبی است. یک تیلر روتاری در واقع بیشتر شبیه به یک هارو برقی است، زیرا هر دو از چنگک ها یا دندانه ها برای مرتب سازی خاک استفاده می کنند. با این حال، به خاطر داشته باشید که هارو برقی اغلب ترجیح داده می شود زیرا آنها در جلوگیری از رشد علف های هرز ناخواسته بهتر عمل می کنند.
مزایای هارو یا کلوخ شکن
- کشیدن روی خاک راحت تر است
- ناحیه گسترده امکان آماده سازی سریعتر خاک را فراهم می کند
- هزینه نگهداری کمتر
- به سنگ گیر نمی کند
معایب هارو یا کلوخ شکن
- مانور دادن در فضاهای کوچک سخت است
- فقط چند اینچ در خاک نفوذ می کند
- برای بهترین نتیجه باید چندین پاس انجام داد
- فشار بیشتری به موتور تراکتور وارد می کند
مزایای تیلر
- به راحتی روی خاک می غلتد.
- مناسب برای مناطق کوچک، حتی بین ردیف های باغ
- کنترل بسیار بیشتری بر ظاهر نهایی خاک دارد.
- مدل های گازی یا برقی موجود است.
- پهنای تیغه با اندازه های مختلفی وجود دار.د
- عمیقتر در خاک فرو میرود.
معایب تیلر
- سنگها و علفهای هرز میتوانند در تیغه گیر کنند.
- مدت زمان بیشتری برای کشت یک منطقه طول می کشد زیرا عرض تیغه کوچک است.
- برای نتایج بهتر خاک باید آن را به آرامی حرکت دهید.
- امکان خرابی بیشتری دارد.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تیلر 9 اسب کاما بر روی لینک کلیک کنید
جمع بندی
تفاوت چندانی بین تفاوت دستگاه تیلر و کلوخ شکن وجود ندارد. البته امکان دارد کمی گیج کننده باشد، زیرا تیلر و هارو لزوماً یکسان نیستند و هارو فقط برای تایلینگ ثانویه استفاده میشود. در حالی که تیلر برای تایلینگ اولیه استفاده میشود. فروشگاه همگام صنعت سعدی فروشنده انواع تیلر در تهران است. ما در این فروشگاه ارسال به سراسر کشور نیز داریم.